Per a realitzar qualsevol tipus d’estuc existeixen dues tècniques bàsiques: la tècnica del lliscat i la del raspat. Combinant ambdues tècniques obtenim tota la gamma de estucs.

Estuc de textura fina i mat. Per a la realització d’aquest estuc s’empra sorra de marbre d’una granulometría 1,2 i 0,8mm i per al relliscat, pols de marbre. El procés de treball és l’estesa de pasta magra, un repretat seguit del lliscat amb pasta grassa de 0,8mm i posteriorment un relliscat en calç i pols de marbre. Molt apropiat per a exteriors i interiors.

Estuc lliscat

Aquest tipus d’estuc és de textura rugosa d’una granulometría de 2,5mm de máxima i una mínima de 0,8mm. El procediment de realització d’aquest estuc és l’aplicació de dues mans de pasta magra amb el remolinador, posteriorment un repretat i després es treballa en el raspí. Estuc molt apropiat per a exteriors.

Estuc raspat

És un estuc de textura molt fina i brillant, caracteritzat per la seva duresa i durabilitat. Aquest segueix el mateix procediment que el lliscat: s’apliquen dues mans de tinta grassa campida i dues mans de tinta grassa pastada i posteriorment es planxa amb un ferro d’enllustrar calent fins a aconseguir la lluentor característica de l’estuc al foc. És un estuc bàsicament d’interiors

Estuc planxat en calent

La modalitat d’estuc més usual és l’esgrafiat, que consisteix en la superposició de capes de diferents colors i textures (lliscat, raspat i planxat). L’obtenció del dibuix és pel buidatge de les capes i el contrast entre elles. El resultat és una gran varietat de sanefes i motius florals, efectes geomètrics i dibuixos en regust romàntic.

Estuc esgrafiat

La pintura a la calç és la tècnica més popular de utilització de la calç estesa a la península. Es realitza de moltes maneres diferents: amb calç viva acabada d’apagar, amb calç reposada, amb mescla de pigments, amb mescla dadditius, sal comú, sal dalúmina, etc. I amb mescla d’olis si és per a las parts baixes duna vivenda: oli doliva, oli de llinassa, o de sabó per a d’altres actuacions.

Pintura a la calç

És potser la técnica més antiga de l’ornamentació, es parteix de la base d’un estuc lliscat, en el qual es marca el dibuix a realitzar i, seguidament, quan l’estuc encara és fresc, es pinta amb pigments i aigua de calç, per la mateixa absorció dels materials els pigments queden fixats en un parament. Actualment s’utilitza per a la realització de murals i la restauració.

Pintura al fresc

Estucs i pintures

Adreces:

Taller: c/Polònia, 27 (08024 Barcelona)

Despatx: c/Polònia, 8 (08024 Barcelona)

 

Telèfons:

Taller: 93 - 219 19 85

Despatx: 93 - 210 61 08

 

Correu electrònic:

estucsoriolgarcia@estucsoriolgarcia.com

 

Teléfono: 555-555-5555

Fax: 555-555-5555

Correo: alguien@example.com